valborgsmässoafton

Hallå på er..
Dagen började med att jag städade och diskade så tvättade jag också, så fick Jazmine sova middag innan vi begav oss till affären för att handla det som saknades inför kvällens grillning.
Har hur som helst haft en riktigt trevlig dag/kväll idag, det har varit riktigt god mat och trevligt sällskap.
Vi grillade och barnen lekte för fullt så gick vi och kikade på brasan och barnen fick fiska i fiskedammen, sedan vart det raketer som var mer roande för syskonbarnen än mina barn dem vart lite rädda :( men det gick ju över fort ändå så det var rätt skönt men vi gick hemmåt så kom dem andra strax efter oss.
En riktigt lyckad kväll med andra ord, barnen njöt i fulla drag av att få äta mat busa och få glass och godis från fiskedammen. Vi vuxna hade trevligt och åt god mat det var en riktigt härlig blandning av maten så det fanns för var smak och mätta det vart vi allihopa, vi grillade flintastek, lax och kassler, korv och gjorde potatisgratäng och pommes (i ugn) en sallad till det med tomat paprika gurka och isbergssallad i italienskdressing var verkligen en kanon blandning. Träffade på lite gamla vänner också det var trevligt att se er igen det var ju inte igår om man säger så... Nu är det snart dags för mig att gå och lägga mig också efter en lång men härlig dag!
Välkommen sköna maj, nu är det nedräkning till min fördelsedag som gäller då ;P

Före tuppen

Känner mig lite dålig inte dum dum men dålig dålig på att uppdatera som att min skrivar glöd har sprungit och gömnt sig någonstanslångt borta.. fast det är inte riktigt så heller jag vet inte själv vad som hänt faktiskt. Jag vill skriva och skriva men så fort jag ska sätta mig ner till ro och börja skriva så bara rinner det av mig som vatten ner i sanden jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva när det väl kommer till kritan.. det är en mycket märklig känsla även för mig..
jag dras fortfarande med den där jädra hostan den vill inte ge med sig, så därför sitter jag nu här mitt i natten/ tidigt så in i norden på morgonkvisten och försöker skriva några rader.
Så hur går det då på dagis fronten?
Jo tack det går jätte bra Jazmine trivs som fisken i vattnet och Leone skulle gärna vilja få ut mer tid att vara på dagis hon älskar att få leka med sina kompisar som hon har på dagis. VI har ju inte kontakt med någon direkt så där från hennes dagis eller jo en tjej och hennes föräldrar har vi ju faktiskt kontakt med men jag vet inte det känns inte som att dem andra är intresserade utav att lära känna oss heller.. får man känna så som vuxen och förälder?
På Jazmines dagis så känner vi våran granne och lilla pojken och samma föräldrar från Leones avdelning men här deras lilla pojk :)
Nu har jag iaf drukigt lite te i hopp om att min hals vart lite lugnare för jag köpte inga halstabletter idag (envis som ett barn och vill gärna klara mig utan) min älskade man sa ju även där har du halstabletterna som du brukar tjata efter :P men nej då inte lilla Johanna heller hon ska trottsa oddsen och försöka kämpa på och behöva vakna så här av att hon hostar ihjäl sig istället..
Ja ja det går ju över men känslan är ju inte långt därifrån så jag vill inget annat än att dra ig undan och försöka lugna ner halsen i hopp om att jag inte väcker någon annan så här tids det är trotts allt ca 3h och 15 min kvar tills klockan ringer och en aningen mindre tid kvar än så tills älskade Jazmine säger mamma mamma  homma mamma opp :) homma är ju såklart komma och opp är ju upp ;)
Jag var till tandläkaren så nu är jag kvitt det tand onda problem som jag haft under påskhelgen.. så det är ju skönt men kunde ju iaf vara bättre för jag kommer ju ha lite ont ett tag framöver ändå så alvedon är min bästa vän tills smärtan har lagt sig och kilat vidare till bättre behövande.
Jag funderar över det här med pollen allergi, jag vet inte om jag fått för mig att börja reagera på det så här på "äldre" dar eller om jag bara inbillar mig.. mina ögon är röda dygnet runt då menar jag inte lite röd sprängda utan jag ser mer rött än vitt :S och det kliar men klådan kan jag förbi se men min rinnande nösa och mina röda ögon inte plus att om jag går ut och ska promenera så triggas min astma och jag blir tung andan känns som att jag får en astma attack men mer som att jag får en extra vikt på 20-30kg på min bröstkorg att bära runt på.
Nej nu måste jag försöka vila den stunden som är kvar kanske möjligtvis att jag somnar om igen dunno dunno.
Lång dag framför mig så det vore ju bra med att få vila det jag får så att säga..
Men det vart ju en del skrivet iaf jag hoppas att ni orkat läsa igenom allt ihop en eloge till er som klarade det puss och kram ha en fortsatt underbar dag.

Glad Påsk

Glad påsk på er allihopa lite så här mitt uppe i allting...
Jag känner mig inte allt för pigg och kry, hostar så mycket att jag knappt får sova mina ögon är röd sprängda dygnet runt :( jag tar hostmedicin men det hjälper inte mer än just då i samma veva som jag tar det sen är det som det var innan.. tråkigt ja verkligen jag vill vara frisk och kunna röra på mig fritt utan att behöva känna mig jätte ansträngd ochbörja hosta som en galning..
Vad är det för pollen som är som värst just nu förresten eller som står i blom kanske man säger..?
Idag så ska det vara påskmiddag men jag vet inte när det ska bli av tidpunkten alltså för än så länge så har jag inte hört nå exakt om det bara hehe..Men jag får nog snart veta lite mera ang det skulle jag tro :)
Barnen sitter och kikar på Ronja Rövardotter, och jag känner (läs tänker)  precis likadant som när jag var liten haha helt sjukt men just självaste Ronja Rövardotter = Hanna Zetterberg
Vågar du gissa vad jag tänker och känner inför filmen? Det är inget som är så uppenbart egentligen och inte direkt någon koppling till filmen..
Nej nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma också så det inte blir stress in i det sista innan man ska iväg..
Hej så länge..

Lördag

Igår var en lugn dag och kväll, hade min syster och systerdotter på besök.
Barnen lekte och hade riktigt skoj. dem var ut i lekparken en sväng medans jag ordnade lite här hemma och fixade lunchen. Jazmine följde med ut och hon gick hela biten dit och hem så himmla duktig!Kan inte ens förstå att tiden gått så fort hon närmar sig sin 2årsdag och Leone sin 5årsdag herrejissanes.
Jazmine känns fortfarande som att hon är min lilla bebis och Leone inte så mycket större än vad hon är, då menar jag att det inte känns som att det är närmare 5år sedan som jag väntade henne.
Idag är det lördag och det 'r en fin dag ute solen skiner och värmer, så vi ska så klart ut i det fina vädret och barnen ska få leka ett tag ute får se om vi går ut redan nu eller om det blir efter lunch inte riktigt bestämmt mig än.
Hur ser din dag ut?
Kram på er

yeeeey!!

ÅÅh jag är så glad så glad så glad ord finns inte tillräckligt att beskriva det mer än att säga att denna dagen på året kan möjligtvis varit min lyckodag!! Jag har fått veta idag att jag ska få studera klart!! ÄNTLIGEN!! Så har jag fått jobb också, ännu roligare nyheter. Det händer då saker hela tiden känns det som men det gör mig inget alls tycker bara att det är riktigt roligt. Så får ju barnen ut mer tid på dagis nu också vilket är bra för deras utveckling så klart.
Skulle vilja be er om en tjänst också att rösta på bidraget, se bilden nedan klicka på den och ge en röst skulle vara riktigt roligt och jag skulle bli evigt tacksam!!
Tack på förhand!
Kramis

uppdaterar

Nu har jag tagit så där lång tid på mig igen innan jag skriver något, men det känns som att jag har så mycket att göra så dagarna bara rusar iväg och jag hinner knappt med mig själv i farten.
Har en hel del saker som är på gång och saker som ska göras, saker som ska fixas ochja ni förstår ju fullt upp. Barnen vill ju också ha sin mamma så dem får ju spendera den mesta tiden med mig efter att dem kommit hem från dagis så ska man göra middag och kanske måste städa mer efter att dem kommit hem från dagis det är ju så mycket grus och sand som följer med in den här tiden på året man städar på morgonen så får man göra det minst en gång till på det efter att barnen kommit hem om man vill slippa trampa på stenar alltså :)
Nej nu ska jag dansa lite mer med barnen hej så länge

Tisdag

Vilken helg det varit inte mycket till sömn stackars liten hostar så mycket att hon vaknat om nätterna och kräkits på det har hon gjort lilla Jazmine, hon är inte magsjuk så det är inte så pass mycket. Utan det har varit för att hon har hostat så mycket ventolin har inte hjälpt henne i detta läge eftersom det mer är luftrörsvidgande. Så vi var till läkaren igår och då fick vi mollipect som är mer för hosta och slemlösande. Det har fungerat mycket bättre hon har varit på dagis och dem har inte märkt av hostan något under dagen inte ens när hon sov. Hon sov inne på dagis idag för första gången och det hade gått jätte bra innan så har hon sovit ute i vagnen :)
Jag har fortfarande inte hört ett dugg ang skolan det enda jag får höra hela tiden är att jag fortfarande står i kö. det är så man dör av uttråkning. Imorgon så ska jag nog ner på stan och göra en synundersökning ;) spännande va haha det var ett tag sedan sist jag gjorde det förra gången har ju gått några år man jag tror ju att det ser lika fint ut i dag som då. Någon som kan gissa vad som planeras?
Fick ett roligt samtal idag så nästa torsdag är planerad, ser fram emot det riktigt mycket skulle vara pricken över iet nästan det andra är nog lite mer så kanske..
Kram

Söndag

Jag skulle behöva klippa mig big time, mitt hår är rena katastrofen för tillfället så jag måste verkligen göra något åt det. Men frågan är om det fungerar att enbart toppa mig då jag haft bob tidigare och det har ju växt ut i samma bara blivit längre..hum..
Har inte sovit allt för mycket inatt heller, Jazmine har hostat en hel del under natten så jag har haft fullt upp med att hålla koll på henne. SKa ringa till läkare imorgon hade jag tänkt så hon får en undersökning och kika efter vad det är som bråkas så mycket med henne. Hon är feber varm till och från på det också det är inte heller så bra under längre period så där.
Tavlor ska målas och mobilficka ska sys mm mm

Fredag

Ber om ursäkt för den inte allt för ofta uppdateringen utav min blogg, jag hoppas ni alla är kvar här ändå..
Jag har bara haft rätt mycket att göra hela tiden så tiden har bara rusat iväg om jag har totalt glömt bort att sätta mig ner för att skriva några rader.
Jazmine går på dagis numera och inskolningen är klar jag fixar och donar med olika papper och kontaktar hit och dit. Jazmine trivs jätte bra på dagis det går otroligt bra men jag förväntade mig inget annat ;)
Har skaffat en garderod för barnens kläder, vilken skillnad att få en garderob på plats alltså, så nu är det tonvis med tvätt på det istället haha ja alltså jag hade ju lagt undan kläder till Jazmine som hon behöver ha nu så det ska tvättas igen innan det läggs in i garderoben även om dem hela tiden varit här uppe ståendes i lådor. Kännde att det var onödigt att konja ner det till förrådet dör att lika snabbt ta upp det hit, det var ju mycket bra tänkt av mig må jag säga för den dagen kom ju snabbare än anat. Hon kan redan ha en hel del utav kläderna sedan en tid tillbaka men då har det varit åt andra hållet vart ska jag göra av ett då det är fullt i den byrån och i den byrån ingen plats i dem garderober som finns som standard i lägenheten för där finns mina och älsklingens kläder för det var ju bara två stycken. Sen är det världens sämsta garderober här också det är bara med en stång i för att hänga upp alla kläder hur dem har tänkt med det är för mig en gåta.
Nu i veckan så har jag en hel del saker att göra också så det blir kanske inte så mycket uppdaterat då heller.
Men jag ska göra så gott jag kan, det är det enda jag kan säga.
Jag och syster var nere på stan i onsdags och gjorde lite ärenden ;) ser fram emot det så jag finner inte ens ord för att beskriva känslan det är en blandning av pirrigt nervöst och lycka ja kort och gott så kan man väl säga.
Fått brev idag som fick mig att börja skutta här hemma barnen bara kolla på mig och undra väl om mamma deras slagit i skallen eller nå haha.  Känns i alla fall så j'dra bra så det så, det känns inte så avlägset ändå utan riktigt nära hihihiii.
Nej nu ska jag se vad mina barn har för sig för hyss i barnrummet.
Kramis